Dunabogdányi Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

MENÜ

 Tanévnyitó ünnepély

 2012. szeptember 2-án vasárnap 17:00 órakor várjuk a gyerekeket és a kedves szülőket tanévnyitó ünnepélyünkre, melyet az iskola udvarán tartunk. Kérjük, hogy a gyerekek ünneplő ruhában jöjjenek. Az első tanítási nap szeptember 3. hétfő.

 Ebéd rendelés, napközi

 Szeptember 3-án már van lehetőség a napköziben ebédelni, de ehhez a tankönyárusítással egyidőben jelezni kell az iskolatitkárnál az igényt. Kérjük, hogy eddig az időpontig a napközis igényüket is véglegesítsék.

  Tankönyvosztás

 A hosszas várakozás elkerülése érdekében - amennyiben lehetséges - az alábbi beosztás szerint vegyék át a tankönyveket. A testvéreknek természetesen egyszerre is kiadjuk a könyveket.

 Akik nem részesülnek támogatásban, a következő időpontokban vehetik át a  tankönyveiket!

2012. augusztus 29-én (szerdán)

Átvétel időpontja

Várható összeg

9:00-11:00-ig
1-2. osztályok

 1.a Trapp Mária 9.117,- Ft
 1.b  Melcher Ágnes 10.913,- Ft
 2.a Gábris katalin 7.892,- Ft
 2.b Bártfainé 6.850,- Ft

11:00-112:00-ig
3-4. osztályok

 3. osztályok 8.007,- Ft
 4. osztály 14.974,- Ft

2012. augusztus 30-án (csütörtökön)

15:00-17:00-ig
felső tagozat

5. osztály 12.347,- Ft
6. osztályok 10.922,- Ft
7. osztály 12.892,- Ft
8. osztály 6.090,-Ft

17:00-18:00

Bárki, akinek csak ez az időpont jó!

Negyedik osztálytól a teljes összegben benne van a német és angol nyelvkönyv ára is! Kérjük tekintse meg a részletes tankönyvlistát!Letölthető innen!

Több könyvből van teljes osztálynyi könyvtári példány, ezekkel az árak csökkennek. Ahol azt látják, hogy pályázat, ott szintén iskolai példányt kapnak a tanulók.

Akik valamilyen jogcímen tankönyv-támogatásban részesülnek, az első tanítási napon kapják meg tankönyveiket!

Tankönyv-támogatásban részesül az a tanuló aki

  • tartósan beteg (orvosi igazolás szükséges),
  • sajátos nevelési igényű (a szakvélemények nem szükségesek, mert az iskolában rendelkezésre áll),
  • három vagy többgyermekes családban él (családi pótlék folyósításáról szóló igazolás, ami lehet: bérjegyzék, számlakivonat, postai igazolószelvény)
  • rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül (erről szóló határozat).

Az előbbiekben felsorolt igazolásokat kérjük, a tankönyvosztáskor hozza magával, mert csak ennek bemutatásával lehet igénybe venni a tankönyvtámogatást.


 

Nyári ügyelet

A nyár folyamán július 2-án, 16-án, 30-án (hétfői napok) és augusztus 15-én szerdán tartunk ügyeletet 8:00-12:00 óra között.A titkárságon augusztus 21-e után lehet ügyeket intézni.

Ballagás, tanévzáró, nyári napközi

A nyolcadik osztályosok búcsúztatását 2012. június 15-én pénteken 17:00 órakor tartjuk az iskolában, majd a tornacsarnokban.

Tanévzáró ünnepély június 21-én csütörtökön 17:00 órakor az iskola udvarán lesz.

A nyári napközibe csak az első csoportba jelentkezett megfelelő számú gyermek, ezért a második csoportot nem tudjuk elindítani. A befizetéseket kérjük a tanév végéig, legkésőbb június 15-ig rendezni.


Zeneiskolai évzáró

A zeneiskolás növendékek számára az évzárót és a bizonyítványosztást 2012. június 14-én csütörtökön 17 órakor tartjuk. Jó idő esetén az iskola kertjében, rossz idő esetén az aulában.


 

Szülői értekezlet a leendő elsősök szüleinek

A jövő évi két elsős osztálytanító Trapp Mária és Melcher Ágnes 2012. június 11-én hétfőn 18:00 órakor szülői értekezletet tart, melyen megbeszélik az iskolakezdéssel kapcsolatos tudnivalókat. Miután már vége az óvodának, kérjük a szülőket értesítsék egymást.


Álláshirdetés

Iskolánk a jövő tanévre napközis pedagógust keres. Részletek ITT és a Közigállás honlapon (május 17-től)


Nemzetiségi Nap

Május 18-án pénteken 16:00 órakor a Művelődési Házban tartjuk az iskola Nemzetiségi Napját. Ez egy tanítás nélküli munkanap, tanítás, napközi, étkezés, zeneiskola nincsen.

A műsorban minden osztály fellép valamilyen német nyelvű produkcióval, dallal, verssel, tánccal, jelenettel.

Délelőtt 9 órától főpróba van a Művelődési Házban, ezért az iskolában fél nyolctól ügyeletet tartunk azok számára, akinek a szülei elmennek dolgozni. A próba kb. 11-ig tart, onnan már hazamennek a gyerekek, majd délután a tanítókkal, tanárokkal megbeszélt időpontban, legkésőbb 3/4 4-re érkeznek.

Szeretettel várjuk a szülőket, nagyszülőket!


 

Zeneiskolai beiratkozás május 21-22!

A részletekért kattintson ide>>>


Papírgyűjtés

papirgyujtes-plakat.jpg

 

 

Az iskolában május 21-24-i héten hétfőtől csütörtökig papírgyűjtést szervezünk!

A konténer az uszoda melletti parkolóba lesz elhelyezve. A bevétel az iskoláé lesz, így most nem kell mérni, bármikor belehelyezhető a papírhulladék.

Kérjük a kedves szülőket, tanulókat, hogy segítsék ezt a kezdeményezést. A múlt évben 118.500 forintot kaptunk, amiből három udvari padot tudtunk vásárolni.

 

 


Leendő elsősöknek

Megszületett a döntés a jövő évi elsősök osztályba sorolásáról. A névsorokat ITT olvashatják


Szombati munkanap

Holnap április 21-én országos munkanap van, az április 30-i hétfői napot dolgozzuk le. Délelőtt három óra lesz megtartva, majd az alsósok a tanító nénikkel megbeszéltek szerint lesznek foglalkoztatva. A felsősök a negyedik, ötödik órában osztályt és az iskola környezetét takarítják.

Ebéd lesz, de a délutáni foglalkozások - mind a napközi, mind a zeneiskola - elmaradnak.


 

Műzli vásár

Hétfőn április 23-án ismét műzli vásár lesz az iskolában.


KISTÉRSÉGI PEDAGÓGIAI NAP

drog.jpg

 

Április 24-én kedden 14.00 órakor a Művelődési Házban Dr. Zacher Gábor toxikológus drogprevenciós előadását hallgathatják meg a kistérség pedagógusai.

Szeretettel várunk mindenkit!


 

Úszóveseny!

cseh-laszlo.jpg

 

 

2012. április 18-án szerda délután 15.00 órakor újra úszóverseny lesz uszodánkban. A rendezvény fővédnöke és vendége Cseh László olimpiai bajnok úszó.

A belépés (a versenyzők kivételével) 300,-Ft. Szeretettel várunk mindenkit.

 


Tavaszi szünet

csokor.gif

 

Iskolánkban az utolsó tanítási nap április 2. hétfő, a szünet utáni első tanítási nap április 10 kedd.

Kérjük tekintsék meg áprilisi programjainkat!


Fényképezés

2012. március 23-án péntek délelőtt egyéni és osztályfényképezés lesz az iskolában. Az árlistát az osztályfőnököktől kapják meg a gyerekek, vagy itt is megtekinthetik. A minták itt láthatók.

FÉNYKÉP MÉRETEK

ÁR
10X15 sima kép 300 Ft
10X15 keretes kép 320 Ft
10X15 ovális kép 320 Ft
10X15 naptár 320 Ft
15X21 kép /A5/ 400 Ft
21X30 kép /A4/ 800 Ft
15X21 csoportkép /A5/ OSZTÁLYKÉP 360 Ft
Zsebnaptár 290 Ft
Üdvözlőkártya 320 Ft
21X30 naptár 1200 Ft

Igazolvány méretű kép

A diákigazolványhoz már nem szükséges!

700 Ft/ 4db

Tanári fogadóórák

2012. március 26-án hétfőn 17:00-18:30-ig FOGADÓÓRÁT tartunk.

Szülői kérésre ismét bevezetjük az egyéni fogadóórákat is. A továbbiakban ezekben az időpontokban is felkereshetik pedagógusainkat, amennyiben gyermekükkel kapcsolatos kérdésük van.

Az időpontokat itt találják.

Műzli nap

muzli_nap.jpg

 

 

 

Az egészséges ételek népszerűsítése érdekében március 26-án hétfőn az iskola aulájában műzli bemutatót és vásárt tartunk. A termékekről részletes tájékoztató olvasható a www.muzlioutlet.hu honlapon. Most ismerkedjenek meg a termékekkel és ha lesz rá igény a későbbiekben rendszeresen lehet vásárolni ilyeneket az iskolában.


A diákigazolványok igénylésének új módja

2012. január 1-től jelentősen megváltozott a lakcímnyilvántartás és ennek kapcsán a diákigazolványok igénylésének módja.  Ettől az időponttól az iskolák csak elektronikus módon a Közoktatási Információs Rendszeren keresztül igényelhetnek diákigazolványt. A KIR rendszer összeköttetésben lesz a Nemzeti Egységes Kártyarendszerrel, melyet az okmányirodák kezelnek. A részletek itt olvashatóak.

A Oktatási Hivatal hivatalos tájékoztatója itt letölthető.


Nyolcadikos szülők figyelem!

A gyerekek sorra kapják az értesítéseket, hogy melyik középfokú iskolába nyertek felvételt. A tanulói adatlapok módosítására március 19. hétfőig van lehetőség (például sorrendcsere esetén). Iskolánknak legkésőbb március 20-án továbbítani kell a módosításokat a Felvételi Központnak. Kérjük, ilyen irányú igényüket minél előbb jelezzék, mert határidőn túl nincs lehetőség a módosításra.!


Március 15-i ünnepség

márc_15

 

Tisztelt Szülők!

Az 1848-as megemlékezést március 14-én 12:00 órakor a Művelődési Házban tartjuk. A műsort a 7. osztály előadásában láthatják.

Kérjük, hogy a gyerekek ünneplőbe jöjjenek iskolába!

Délelőtt négy óra lesz megtartva, aki az ebédet nem kéri, az kedden 10 óráig mondhatja le. Délután napközi és tanulószoba lesz.

 

Az országos munkanap átrendezés miatt a következő tanítási nap (március 19) hétfő. A pénteki napot március 24-én kellene ledolgozni, de ekkor a tantestület nevelési értekezletet tart, ezért ez tanítás nélküli munkanap. Napközi nem lesz, kérjük a gyerekek elhelyezéséről gondoskodjanak!

 


A kompetenciamérésről

Honlapunkon olvashat egy összefoglalót a kompetenciamérés feladattípusairól, az eredmények (iskolai, tanulói)  megtekintéséről. Kérjük tájékozódjanak itt.


Dr. Zacher Gábor előadása a szülőknek

Zacher Gábor2012. március 8-án 17:00 ! órakor a Művelődési Házban Dr. Zacher Gábor toxikológus, a Péterfy Sándor Utcai Kórház osztályvezető főorvosa tart előadást a szülők részére.

Szeretettel várunk mindenkit, akinek (kis)kamasz gyermeke van, de akkor is, ha kisebb, vagy nagyobb. A főorvos úr rendkívül érdekes előadást tartott már a 7. és 8. osztályban, most pedig a drogokkal kapcsolatos gondolatait fogja megosztani a szülőkkel.

Mindenkinek ajánlom!
A belépés ingyenes.

Spáthné Faragó Éva
igazgató

Dr. Zacher Gábor előadása a 8. osztálynak a Danubia Televízió oldalán


Nyílt napok

Március 5.
hétfő

Március 6.
kedd

Március 7.
szerda

Március 8.
csütörtök

ALSÓ TAGOZAT

4. osztály
Trapp Mária

Leendő elsősöknek
Trapp Mária,
Melcher Ágnes

3. osztály
Deák Mariann

 

 

 

2.b osztály Kármánné B. Magdolna

1.b osztály
Bártfainé B. Erzsébet

 

 

 

 

1.a osztály
Gábris Katalin

 

 

 

2.a osztály
Tárnok Erna

 

FELSŐ TAGOZAT

5.a osztály

5.a osztály

7. osztály

6. osztály

5.b osztály

5.b osztály

 

7. osztály

8. osztály

6. osztály

 

 

 

8. osztály

 

 

A látogatható órákat, a részletes órarendet itt nézhetik meg


 

 

Zeneiskolai térítési díjak befizetése

Tisztelt Szülők! A második félév térítési díjainak befizetési határideje február hónap. Kérjük,  legkésőbb március 15-ig rendezzék a tartozásokat a zeneiskolai irodában.


Landesrezitationswettbewerb

AZ EREDMÉNYEKET itt lehet megtekinteni.

2012-ben nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Oktatási Bizottsága által szervezett „Landesrezitationswettbewerb“ országos német vers – és prózamondó verseny.

 

A kisrégiós fordulót a Szentendrei Kistérségben ebben az évben is iskolánk rendezi.

Időpontja: 2012. február 15. szerda 14:00 óra

Saját tanulóink részére délelőtt 4 óra lesz megtartva és a délutáni napközis és zeneiskolai foglalkozások. Tanulószoba nem lesz. A délutáni zeneiskolai óráka hosszú folyosós épületrészben tartják meg a tanárok.

A gyerekek a kisrégiós versenyen korosztályuknak megfelelően (1-2.oszt., 3-4.oszt., 5-6.oszt., 7-8.oszt.) egy szabadon választott német vagy német nemzetiségi verssel vagy prózával vesznek részt.


 

Szülői értekezletek

A második félév szülőértekezleteit a következő időpontokban tartjuk, az osztályok saját termeiben.

osztály időpont óra osztályfőnök

1.a osztály

február 6. hétfő

17:00

Gábris Katalin

1.b osztály

február 6. hétfő

17:30

Bártfainé B. Erzsébet

2.a osztály

február 6. hétfő

18:00

Tárnok Erna

2.b osztály

február 6. hétfő

18:00

Kármánné B. Magdolna

3. osztály

február 6. hétfő

17:00

Deák Mariann

4. osztály

február 9. szerda

17:30

Trapp Mária

5.a osztály

február 7. kedd

17:00

Tóth Zsuzsanna

5.b osztály

február 6. hétfő

19:00

Zafnerné Fodor Márta

6. osztály

február 6. hétfő

17:00

Sotkó Dénes

7. osztály

február 13. hétfő !!!

17:00

Száraz Katalin

8. osztály

február 6. hétfő

18:00

Burger Ildikó

Igazgató

február 6. hétfő

16:00-18:30

Spáthné Faragó Éva

 



 

Tanítási szünet január 30-án

A nevelőtestületnek a félév lezárását követő 15 napon belül értékelnie kell az eddig elvégzett feladatokat, ezért január 30-án hétfőn iskolánkban teljes TANÍTÁSI SZÜNET lesz. Sem a délelőtti, sem a délutáni és zeneiskolás foglalkozások nem lesznek megtartva. Az étkezést automatikusan lemondjuk.


Beiratkozás leendő elsős tanulóknak

Az Önkormányzat döntése alapján iskolánkban a leendő elsősök beiratkozása március végén lesz.

Március 29-én csütörtökön 8-12-ig és 13-18-ig
Március 30-án pénteken 8-14-ig

 

 

 

A beiratkozáshoz a következő dokumentumokra van szükség:
•    Gyermek születési anyakönyvi kivonata
•    Lakcímet igazoló igazolvány
•    A gyermek TAJ kártyája
•    Óvoda által kiállított szakvélemény
•    Amennyiben van, a Nevelési Tanácsadó vagy Képességvizsgáló jegyzőkönyve
•    Diákigazolványhoz 1.400,- Ft

Kérjük látogassa meg a leendő elsősöknek szóló oldalunkat is, még több információért!

 


Dr. Zacher Gábor előadása a nyolcadik osztályban

Az egészségprogram keretében március 25-én délben a nyolcadikosoknak tartott előadást Dr. Zacher Gábor toxikológus, a Péterfy Sándor Utcai Kórház osztályvezető főorvosa. A következő alkalommal - február 16-án - a hetedikesekkel találkozik

A további előadásokat és a pályázat részleteit ITT találja.

 

Egészségre nevelő és szemléletformáló egészségprogramok Dunabogdányban

Dunabogdány Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Társadalmi Megújulás Operatív Program „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok” című Európai Uniós pályázati konstrukcióra, amely pályázatot az ESZA Nonprofit Kft., mint Közreműködő Szervezet megvalósításra érdemesnek ítélt.

A pályázat alapján 2011. novembere és 2012. októbere között valósítjuk meg a „Dunabogdányi egészségfejlesztési közösségi tevékenységek megvalósítási programját. Lesz zenebölcsi, úszás, gyógytorna foglalkozás térítésmentesen, az iskolában drog-alkohol prevenció, biztonságos szexuális életre nevelő felvilágítás, elsősegélynyújtó foglalkozás. 2012. június 2-án az önkormányzat egy nagyszabású egészségnapot tart ingyenesen igénybe vehető szűrővizsgálatokkal Dunabogdány lakossága számára.

2012. január első hetében kezdődnek a térítésmentesen igénybe vehető zenebölcsi, úszásoktatás és gyógytorna foglalkozások. Az iskolai egészségnevelő programok előadóival az időpontok egyeztetése még folyamatban van, ezekre 6-6 alkalom áll rendelkezésre.

A programról folyamatosan tájékoztatjuk önöket honlapunkon keresztül. A részleteket a HÍREK menüpontban lévő logóra kattintva érhetik majd el.


 

Tisztelt Szülők!

Az utolsó tanítási napon 2011. december 21-én karácsonyváró délelőttöt tartanak az osztályok. Az alsósok iskolai műsora 11 órakor kezdődik a Művelődési Házban. Ezután a felsősök innen haza is indulhatnak, az
alsósok visszajönnek az iskolába. Ebédelésre van lehetőség, de le is lehet mondani.
A napköziben 13 óráig lesz ügyelet. Megértésüket köszönjük.

A téli szünet utáni első tanítási nap január 3. kedd.

 

Áldott, békés karácsonyt kívánunk minden családnak

az iskola dolgozói


Az étkezés díjai 2012. január 1-től

Dunabogdány Község Képviselőtestülete 2011. december 12-i ülésén elfogadta az étkezési térítési díjak 2012 évre vonatkozó összegét, melyről az alábbiakban tájékoztatjuk a tisztelt szülőket.

Iskolai napközis ellátás: 540,-Ft/nap (tízórai, ebéd, uzsonna)

Tízórai és ebéd: 457,50,-Ft

Csak ebéd: 375,-Ft

Ebből

tízórai: 82,5,-Ft

ebéd: 375,-Ft
uszonna: 82,5,-Ft.


Alsós szavalóverseny

Mint minden évben az idén is megtartjuk az alsósok szavalóversenyét, melyre november 25-én pénteken délután 14:00 órától kerül sor a Művelődési Házban . Szeretettel várjuk a szülőket is.


Zeneiskolai koncert

A zeneiskola idei első közös iskolai növendékhangversenyét november 27-én vasárnap délután 16.00 órakor a Művelődési Házban tartja .

Jöjjön el, hallgassa meg a gyerekeket!


Továbbtanulás

Az Oktatási Hivatal honlapján elérhetőek a központi felvételi vizsgával kapcsolatos jelentkezési lapok és tájékoztatók. Itt olvasható a felvételi eljárást szervező intézmények listája is.

A központi felvételi vizsgákra a jelentkezési határidő 2011. december 10, de miután ez nem munkanap, ezért 2011 december 12.

Az általános tájékoztatót megtekintheti és kinyomtathatja innen.


Az energiaitalok veszélyei

Iskolánk november 9-én levelet kapott a Kistérségi Népegészségügyi Intézettől, melyben az energiaitalok által okozott esetleges rosszulétek jelentési kötelezettségét írta írta elő. Felhívták a figyelmünket, hogy az ilyen italok fogyasztása jelentős egészségügyi kockázatot jelent a fiatalok esetében. Egy doboz energiaital kb. ötször annyi koffeint tartamaz, mint egy csésze kávé. Pedig egy szülő sem adna reggelire gyermekének 5 pohár kávét...

Kérjük, figyeljenek oda hogy mit vásárol a zsebpénzén a gyerek és ne engedjék, hogy erre költse. Mi az iskolában tiltjuk és nem engedjük elfogyasztani az energiaitalt.

A levél

Az energiaitalok megítésése (cikk)

Honlap az energiaitalok veszélyéről


Fogadóóra

Az őszi szünet után november 7-én hétfőn kezdődik a tanítás. Ezen a napon 17:00 és 18:30 között pedagógusaink fogadóórát tartanak. Az alsós tanítók a saját osztályukban, a felsős tanárok a bejáratnál és az aulában kifüggesztett terembeosztást szerint lesznek megtalálhatóak.

Szeretettel várjuk a szülőket!


Alapítványi est

Tisztelt Szülők, Gyerekek, Vendégek!

Köszönjük mindazoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak az Alapítványi Est sikeréhez. Tájékoztatom Önöket, hogy a múlt évhez hasonlóan a bevétel meghaladta a 200.000 forintot. A büfé bevétele 72.000,-Ft, a vásáré 26.000,-Ft és a támogató jegyekből mindösszesen 116.500 forint folyt be.

A rendezvényen készített fényképeket a KÉPEK menüpontban nézhetik meg.

Kérés!

Bizonyára Önben is megfogalmazódott néhány gondolat a rendezvénnyel kapcsolatban. Építő jellegű meglátásait, javaslatait szívesen látom e-mailban, az iskola címén: bogdany.iskola@freemail.hu

 

Spáthné Faragó Éva
igazgató

 


Iskolánk nevelőtestülete, tanulói, a Dunabogdányi Iskoláért Alapítvány kuratóriuma és a Szülői Közösség vezetősége

október 28-án pénteken 17:00 órakor

a dunabogdányi Művelődési Házban ismét megrendezi az

ALAPÍTVÁNYI ESTet.

A múlt évben az volt a cél, hogy összegyűjtsük az alapításhoz szükséges összeget. Ez sikerült is, azóta - mint azt már bizonyára sokan tudják - a Dunabogdányi Iskoláért Alapítvány bejegyzésre került.

Szeretnénk, ha az alapítvány vagyona gyarapodna és tényleges segítséget
nyújthatna az iskola felszereltségének javításához, a gyerekek részére szervezett programokhoz.

Kérjük jöjjön el ismét, támogassa munkánkat!

A részletes programot és azt, hogy Ön hogyan tud segíteni itt olvashatja.


Cselgáncs, kung-fu és taekwon-do edzések

Dunabogdányban is szeretnénk elindítani a környező településeken már jól működő cselgáncs, kung-fu és taekwand-do edzéseket. A csoport csak megfelelő számú jelentkező esetén idul, ezért először felmérjük az igényeket.

Az edzések a dunabogdányi sportcsarnokban lennének kedden 17:00-18:00 óra között. Kérjük, akit érdekel, jelezze igényét a titkárságon, október 18-ig.


Londoni út

Iskolánk angoltanára Tóth Zsuzsanna tavasszal egyhetes utazást szervez Londonba. Részlet a bal oldali menüben, az Angliai út alatt találhatók.


Színházlátogatás

2011. október 13-án csütörtökön Hímer Anna tanárnő szervezésében 12 tanuló a Pesti Színházban megtekinti a Dzsungel könyve előadást.

Ha lemaradtál legközelebb időben jelentkezz Anna néninél!

Az előadásról itt olvashatsz


Középiskolai továbbtanulás

Megjelent az Oktatási Hivatal tájékoztatója, mely a 2011/2012-es tanévi középiskolai felvételikkel kapcsolatos információkat tartalmazza. Részletesen az Oktatási Hivatal honlapján tájékozódhat. A legfontosabbakat itt találja egy PDF fájlban, többek között a jelentkezési lapot a központi írásbelire.


Gyógytestnevelés

A gyógytorna foglalkozások 2011. szeptember 21-től elindultak a következő időpontokban

szerda 14:30-15:30-ig alsó tagozatosoknak
  15:30-16:30-ig felső tagozatosoknak

A foglakozásokat Nagyné Zeller Zsuzsanna tartja, aki szerettel várja mindazokat akik eddig is részt vettek a foglalkozásokon és az újonnan jelentkezőket is. Orvosi javaslat szükséges.

Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy a múlt évben a gyerekek felmérése megtörtént, az ortopédiai szakvéleményt a szülők részére átadtuk. Kérjük, akinek a doktornő javasolta a gyógytestnevelést, vagy gyógyúszást, az - az orvosi javaslattal együtt - jelentkezzen a foglalkozást vezető kollégáknál. Iskolás korban még a különböző problémák jól javíthatóak, ezért a gyerek alapvető érdeke, hogy megkapja a számára szükséges fejlesztést.


Az uszoda állapota

Mint a szülők tapasztalhatják, az uszodánk egyenlőre nem működik. Már az elmúlt évben is tapasztalható volt a medence körül vízszivárgás, melyet a kivitelező TEMPERO cég a tanév lezártával több alkalommal javított. A helyzet azonban nem javult, bár a nyáron három alkalommal is feltöltötték a medencét, újabb és újabb szivárgás jelentkezett.

Miután a garancia ez év decemberében lejár, Pályi Gyula polgármester úr úgy tájékoztatott, hogy addig nem indulhat meg az úszás, amíg a hibát tökéletesen ki nem javították. Jelen állás szerint ez október hónapban biztosan megtart. Változás esetén azonnal értesítjük a szülőket.


Kistérségi sulibörze

A múlt tanévhez hasonlóan a kistérségi iroda az idén is megszervezi a SULIBÖRZÉT.

Meghívták a kistérségben és a környékünkön működő középiskolákat, felnőtt-képzőket, átképzőket is! Jönnek Szentendréről, Esztergomból, Vácról, Budapest északi területeiről is kiállítók. Idén is lesznek pályaorientációval foglalkozó szakemberek, mint pszichológus, munkapálya-tanácsadó.

A rendezvény környzetünkben két helyszínen érhető el. Szeptember 29-én csütörtökön Tahitótfaluban, 30-án pénteken Visegrádon 9-16:00 óra között. A hetedik nyolcadikos tanulókat Visegrádra visszük csoportosan, a fél 11-es busszal indulnak és a fél 2-el jönnek vissza. A szülők önállóan is meglátogathatják a kiállítást. Kérjük, éljenek a lehetőséggel!

Részletek itt>>>>>

 


 

Német cserekapcsolat

A tavaszi Leutenbachi út eredményeként szeptember 25-től 30-ig egy 25 fős csoportot látunk vendégül a testvérkapcsolat keretében. A német diákok - az eredeti tervekkel ellentétben  - nem családoknál, hanem a Kossuth Lajos utcai JEKA szálláson lesznek elhelyezve. Köszönjük azoknak, akik fogadtak volna vendég gyereket, kérjük őket, hogy egyéb módon támogassák a héten a szervezést.

A projekthét részletes programját a német cserehét lapon olvashatják.

Alsós programok

Szeptember 29-én a magyar népmese napját ünnepeljük. Ez alkalomból az alsósok ellátogatnak a könyvtárba.

Szeptember 30-án délelőtt az állatok világnapja alkalmából akadályversenyen vesznek részt a Telgárthy-réten Visegrádon.

Részletekről a tanítók tájékoztatnak. A délutáni napközi mind a két napon lesz.

Iskolai papírgyűjtés

Az őszi papírgyűjtést szeptember 21-22-én (szerda-csütörtök) szervezzük. Kérjük a kedves szülőket támogassák a gyerekeket - környezetükben is felkutatva a fölösleges papírt - mert az összeg az osztályokat illeti, melyből kirándulást, osztályprogramokat tudnak megvalósítani.


Szülői értekezletek időpontjai

1.a osztály lezajlott saját terem
1.b osztály lezajlott saját terem
2.a osztály szeptember 19. hétfő 18:00 saját terem
2.b osztály szeptember 19. hétfő 18:00 saját terem
3. osztály szeptember 19. hétfő 17:00 saját terem
4. osztály szeptember 20 kedd 17:30 saját terem
5.a osztály szeptember 19 hétfő 17:00 saját terem
5.b osztály szeptember 19 hétfő 18:30 saját terem
6. osztály szeptember 19 hétfő 18:00 saját terem
7. osztály szeptember 19 hétfő 17:00 saját terem
8. osztály szeptember 19 hétfő 18:00 saját terem

 


Zeneiskolai év kezdés

A zeneiskolában órabeosztás a következő időpontokban lesz:

Szeptember 5. hétfő

Ott Rezső

13:30

rézfúvós

Rebe-Bodnár Zita

14:00

oboa, furulya

Szeptember 6. kedd

Orosz Attila

16:00

klarinét, szaxofon

Szeptember 7. szerda

Dévai János

16:00

fuvola

Szendi Emma

16:00

hegedű

Ott Magdolna

14:00

zongora

Ott Rita

14:00

hegedű

Szeptember 8. csütörtök

Gányi István

16:00

trombita

A szolfézs beosztást és az órák időpontját, a kották árát itt tekinthetik meg.


Tanévnyitó ünnepély

2011. augusztus 31-én 17:00 órakor várjuk a gyerekeket és a kedves szülőket tanévnyitó ünnepélyünkre, melyet az iskola udvarán tartunk. Kérjük, hogy a gyerekek ünneplő ruhában jöjjenek.

Ebéd rendelés, napközi

Szeptember 1-én már van lehetőség a napköziben ebédelni, de ehhez a tankönyárusítással egyidőben jelezni kell az iskolatitkárnál az igényt. Kérjük, hogy eddig az időpontig a napközis igényüket is véglegesítsék.


 

Tankönyvosztás

A hosszas várakozás elkerülése érdekében - amennyiben lehetséges - az alábbi beosztás szerint vegyék át a tankönyveket. A testvéreknek természetesen egyszerre is kiadjuk a könyveket.

Akik nem részesülnek támogatásban, a következő időpontokban vehetik át a  tankönyveiket!

2011. augusztus 25-én (csütörtökön)

Osztályok

Átvétel időpontja

Várható

maximális összeg

Első osztályok

9:00-10:00-ig

1.a 13.947

1.b 11.497

Második osztályok

10:00-11:00-ig

7.883

Harmadik osztály

11:00-12:00-ig

9.557

Negyedik osztály

12:00-13:00-ig

16.359

Ötödik osztályok

14:00-15:00-ig

19.873

Hatodik osztály

15:00-16:00-ig

17.279

Hetedik osztály

16:00-17:00-ig

22.662

Nyolcadik osztály

17:00-18:00-ig

22.087

 

Negyedik osztálytól a teljes összegben benne van a német és angol nyelvkönyv ára is! Kérjük tekintse meg a részletes tankönyvlistát! Letölthető innen!

Több könyvből van teljes osztálynyi könyvtári példány, ezekkel az árak csökkennek. Ahol azt látják, hogy pályázat, ott szintén iskolai példányt kapnak a tanulók.

Akik valamilyen jogcímen tankönyv-támogatásban részesülnek, az első tanítási napon kapják meg tankönyveiket!

Tankönyv-támogatásban részesül az a tanuló aki

  • tartósan beteg (orvosi igazolás szükséges),
  • sajátos nevelési igényű (szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye szükséges),
  • három vagy többgyermekes családban él (családi pótlék folyósításáról szóló igazolás, ami lehet: bérjegyzék, számlakivonat, postai igazolószelvény)
  • rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül (erről szóló határozat).

Az előbbiekben felsorolt igazolásokat már bekértük, akinél változás van, (új igény, egyéb változás) az kérjük hozza magával, mert csak ennek bemutatásával lehet igénybe venni a tankönyvtámogatást.


A 2010/2011-es év eseményei

A 2009/2010-es év eseményei

Asztali nézet